Päiväkoti teki Arskasta narkkarin

Image

Ne katsovat jo odotusaikana ostoskoriisi: onko siellä pastöroimatonta juustoa, graavattua kalaa tai muuta, ruokaa, joka vahingoittaa lastasi, hei. Ja ne huomauttavatkin siitä. Niillä on kato oikeus. Sä olet raskaana. Siinä sä sitten selität naama punaisena, et vieraita varten mä vaan.

Synnytystavastakin niillä on sanottavaa. Itse ne synnyttävät ilman kipulääkkeitä. Hammaslääkärissä ne ottavat puudutusta, mutta ne ovat lukeneet, että lapselle on parasta syntyä ihan luomuna. Ne tietävät sen, eivätkä ne hyväksy, jos sinä valitset toisin.

Imetyksestä ja pulloruokinnastakin ne tietävät. Se, mikä heille on valikoitunut on kaikille lapsille parasta.  Mikä se onkaan, siitä on aina tutkimustuloksia väitteiden tueksi. Ja ovat ne googlanneetkin, että kyllä ne ovat oikeassa.

Ja sitten kun olet  saanut kasvatettua väärin synnytetyn ja ruokitun sulosuukkusi reilun vuoden ikään, koko yhteiskunta liittyy tietävien ryhmään. Ne tietävät, mikä teidän perheellenne ja lapsellenne passaa parhaiten.

Päiväkodeista ne kaikki eivät tykkää. Joku ammattilainen tiesi sanoa niille, että ryhmät ovat  isoja ja henkilökunta voi huonosti. Yks Arska vietiin päiväkotiin, kun se oli vähän reilun vuoden ja narkkari siitä tuli. Et siinä kuule todiste.

Useimmat niistä toivovat, että sä hoitaisit sun lapset kotona. Tai jos sä olet nainen. Et miehelle se on hankalampaa. Tutkimustuloksetkin kertovat, että kotihoito on parasta. Kaikille.

Mut yks kasvatuasalan ammattilainen kyllä sanoi netissä, että lapsi tarvii virikkeitä. Et kuka niitä kotona osaa antaa. Tavallaan tää tieto vähän hämmentää sua.

Ja sit on vielä se, että äidit pitäisi saada töihin. Sen Arskan äiti oli töissä ja nyt se piikittää, et ei sekään sit toimi. Mut kumminki sä just luit, että Suomi ei pärjää ja naiset eivät pärjää, jos ne ovat parhaat vuotensa himas. Et sä sitäkään niinko halua.

Ne tietävät olivat  nähneet lehdessä, ettei alle kouluikäisten lasten pitäisi  harrastaa vielä mitään. Arskallakin oli viisivuotiaana fudista kaksi kertaa viikossa  ja kyl te näitte, mitä sille kävi. Mut sitten taas koko Suomi on huolissaan lihoavista, liikkumattomista lapsistamme.  Äh. Sitten sä oot taas ihan, et mitvit.

Ja sit sä mietit, et miks sä teit väärin. Et miks suppusuusta ei tullukaan täydellistä. Miks se niinko oireilee koulussakin. Sillon sä mietit, että miksi sä et laittanut sitä päiväkotiin, tai ollut laittamatta. Mennyt töihin tai ollut menemättä. Imettänyt tai antanut pullosta.

Advertisements

4 thoughts on “Päiväkoti teki Arskasta narkkarin

  1. ihme tyyppi

    😀 Ihana kirjoitus. Itsekin olen kuunnellut näitä luomusynnytysohjeita mm. sekä taksikuskilta että hierojalta (jotka molemmat olivat muuten miehiä). Ja hierojalta sain myös muistutuksen syödä maitohappobakteereja ennen synnytystä ettei kato lapsi saa kaikenmaailman oireita heti elämänsä alkutaipaleella, vaan saa oikean bakteerikannan syöksyessään läpi synnytyskanavani. No, maitohappobakteerit söin kuuliaisesti, mutta puudutuksen otin molemmissa synnytyksissäni auvoisena vastaan, oli siitä taksikuski tai hieroja mitä mieltä tahansa. Ehkä seuraavalla kerralla keksin muistuttaa heitä siitä, että liian tiukat housut ja hiusgeelin käyttö voivat heikentää sperman laatua. En tiedä kokisivatko he tätä yhtään kiusallisena, vai olisivatko sitä mieltä, että olipa hyvä kun tuo täysin vieras nainen kertoi minulle tämän.

    Reply
  2. Nanni

    Ihanaa, kiitos! Sulla on niin mainio tyyli kirjoittaa; teräviä huomioita hirmu hauskasti. Nautin kovin tekstiesi lukemisesta. Jään innolla odottelemaan lisää. 🙂

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s