Hei, me erotaan!

Image

Lehdissä väitetään, että ihmiset eroavat liian helposti, laittavat lusikat jakoon, vaihtavat kahteen osoitteseen.

Tilastotkin sen kertovat: vuonna 2012 naimisiin meni 28 878 paria. Vaikka avioeroja oli vähemmän kuin edellisena vuonna, kirjoitettiin Suomessa viime vuonna 13 040 kertaa nimi avioeropaperiin.

Useat niistä pareista olivat varmasti jo sinnitelleet yhdessä jopa vuosiakin. Ehkä lasten takia, ehkä siksi että on yhteinen talo ja autokin.

Silti väitetään, että suomalaiset, ME, eroamme liian helposti. Rikomme perheemme, perkele!

Olen eri mieltä.

Emme me liian heppoisin perustein eroa. Menemme liian heppoisin perustein naimisiin.

Minkä ihmeen ihmisenmuutosuunin kuvittelemme avioliiton olevan. Jos minun poikaystäväni olisi seurusteluaikoina nappaillut olusen pari illassa, miksi ihmeessä kuvittelisin että asia muuttuisi kun olemme naimisissa. Siinä sitten ihmettelisin muutaman vuoden päästä, et saakeli, tommosen juoponko mä nain.

Yksi kavereistani erosi, kun hänen miehensä epäsosiaalisuus alkoi haitata suhdetta. Mies ei liiemmin välittänyt ystäväni kavereista, oli illanistujaisissa hissukseen, viihtyi parhaiten omissa oloissaan. Yllätyksenä tämän ei olisi pitänyt kaverilleni tulla, sillä mies oli ihan samanlainen jo heidän seurusteluaikanaan.

Semmosenkin keissin tiedän, että nainen oli suuttuesaan todella paha suustaan ja kaikkien harmiksi hän myös suuttui usein. Oman poikaystävänsä hän haukkui lyttyyn: tyhmä, laiska, puuaivo, imbesilli jne. Kaveritkin saivat välillä osansa. Toki paljon hyvääkin siinä ihmisessä oli. No, sen poikaystävä tiedosti tämän vihanhallintaongelman, mutta jotenkin kai ajatteli, että kyllä se siitä rauhoittuu. Sitten kato, kun mennään naimisiin ja tulee niit lapsiakin.

Guess what!  Ei se rauhoittunut. Nykyään myös naisen lapset saavat osansa purkauksista.

Kun katsoo ympärilleen; omaa avioliittoaan, siskon, naapurin, vanhempien, kaverin tai kummin, ehkä joka toinen edes sanoo olevansa tyytyväinen saati onnellinen siinä liitossaan. Silti se muuvi tehtiin, mentiin naimisiin, sinne pimeään uuniin, jonka toivottiin muuttavan kaiken.

Tietty olisi pitänyt ymmärtää heti kättelyssä. Ei se uuni toimi. Ei sun, mun, naapurin, kummin tai kaverin kohdalla.

Sitä saatiin, mitä alussa tilattiin.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s